Last van hoest? Probeer eens warme peren!

Last van hoest? Probeer eens warme peren!

In deze koudere maanden met continue weersveranderingen merken we vaak dat onze weerstand wat kwetsbaarder wordt. Een kuch of hoest ontstaat en in deze tijd is dat extra ongemakkelijk. 

Mijn jongste dochter had er ook last van.  Ze werd wakker met een snotneus en een paar dagen later kwam daar een hoest bij. In tijden van oplopende besmettingen hebben we haar meteen getest en voor de zekerheid een paar dagen later nog maar een keer. Geen corona, maar wel die vervelende hoest!

Hoest is irritant, maar heeft toch een belangrijke functie. Door te hoesten kan het lichaam ziekteverwekkers uit het lichaam verwerken. Het is dus eigenlijk een symptoom van een probleem wat je lichaam probeert op te lossen.

Als je op een natuurlijke manier je lichaam hierbij wil ondersteunen, is het absoluut de moeite waard om warme peren klaar te maken. Peren hydrateren de keel en hebben een gunstig effect op de longen. Het verzacht de keelpijn. Ook kun je zuivelproducten beter even vermijden, omdat dit voor slijmvorming in de keel kan zorgen.

De afgelopen dagen aten we iedere dag warme stoofpeertjes. De hoest werd minder en is nu vrijwel verdwenen.

Recept stoofperen

Er zijn talloze manieren om warme stoofperen klaar te maken. Ter inspiratie een recept voor stoofperen die wij heerlijk vinden:

  • Zak Gieser Wildeman stoofperen
  • Betuwe bessensap
  • Kaneel
  • Water

Schil de peren en verwijder het klokhuis. Doe ze in een pan en voeg kaneel toe. Schenk daar een flinke scheut bessensap overheen. Voeg nu voldoende water toe, zodat de peren net onder water staan. Laat het nu ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven, totdat de peren zacht zijn.

Eet smakelijk!

stoofperen bij hoest