Acupunctuur

Acupunctuur

Behandelplan op maat

Iedereen is anders. Daarom is geen acupunctuurbehandeling of traject precies hetzelfde. Samen kijk ik met jou wat nodig is. Voor iedere behandeling doe ik een meting met de AcuGraph. Het geeft fysiek en mentaal inzicht over hoe jouw lichaam op dat moment functioneert. Met deze aanvullende informatie kan ik de behandeling nog specifieker op jou afstemmen en kun je jouw ontwikkeling goed volgen.

schommelen2

Acupunctuur bij pijn

Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur effectief is bij pijnklachten. Tijdens de behandeling wordt namelijk de aanmaak van zogenaamde “opioïden” geactiveerd. Deze stofjes zijn lichaamseigen pijnstillers waardoor je minder pijn ervaart en weer gemakkelijker kunt bewegen.

Ook verbetert acupunctuur de doorbloeding in het lichaam. Pijnlijke en gespannen spieren raken beter doorbloed en het genezingsproces versnelt merkbaar. Vaak merken mensen dat het gebruik van pijnstillers kan worden afgebouwd. Dit maakt acupunctuur een gunstig alternatief, omdat het (in tegenstelling tot veel medicatie) geen bijwerkingen geeft.

Herstel na operatie

Na een operatie kunnen littekens nog lang stijf of pijnlijk aanvoelen. Acupunctuur helpt om de doorbloeding te verbeteren, waardoor het weefsel weer soepeler en zachter aanvoelt.  Je merkt direct dat het je meer bewegingsvrijheid geeft. Zelfs bij oudere littekens kan dit nog steeds merkbaar verschil maken.

Vijftien jaar geleden was mijn enkel op drie plaatsen gebroken en zijn er schroeven en plaatwerk geplaatst. Dat is pasgeleden op drie plekken eruit gehaald. Na de operatie zat aan de voorkant van mijn voet een ontsteking. De huid heelde daar moeilijker dan aan beide zijkanten. Ook voelde ik stijfheid van de littekens. Ze voelden leerachtig en hard aan.

De eerste acupunctuurbehandeling was een feestje, want het was direct veel soepeler. Daar was ik enorm door verrast. Na de vervolgbehandelingen herstelde het litteken aan de voorkant. Het afwikkelen van de voet ging ook veel beter, doordat de littekens minder trokken en soepeler werden.

Lucienne, mei 2019

muziek luisteren

Stress en spanning

We hebben er allemaal regelmatig mee te maken. Gezonde spanning voelen we bij een examen of een enkele keer flink moe zijn na een dag hard werken. Niets om je zorgen over te hoeven maken. Maar wat als dit regelmatig gebeurt? Wanneer je doorgaat en stresssignalen negeert, merk je dat je minder goed kunt ontspannen en je accu leeg raakt. 

Acupunctuur kan je mentaal en fysiek helpen ontspannen en ervoor zorgen dat je accu weer kunt opladen.  

Het is beter dan ik had verwacht. Ik had sowieso geen verwachtingen uitgesproken naar mezelf in hoeverre het zou helpen, maar het heeft me veel meer geholpen dan ik had verwacht. Ik heb bijna geen medicatie meer geslikt sinds ik hier kom. Ik vind het fijn dat je ook andere klachten hebt meegepakt in de behandeling voor stress en om de doorbloeding te verbeteren. Ik voel me heel ontspannen na een behandeling en slaap ’s avonds makkelijker in. 

Anoniem, augustus 2020

Klachtenvrij voor langere tijd

Vaak is er een onderliggende oorzaak te vinden die zorgt voor jouw klacht. Tijdens de behandelingen, neem ik naast de symptomen ook de oorzaak mee. Het resultaat is dat je op de langere termijn vrij blijft van klachten. 

wandelen-met-vrienden-verkleind

Wanneer acupunctuur?

Acupunctuur kan worden ingezet bij veel verschillende klachten. Dit zijn enkele voorbeelden:

 • Hoofdpijn & migraine
 • Menstruatiepijn
 • Overgangsklachten
 • Nek- en schouderpijn, frozen schoulder
 • Rugpijn & hernia
 • Vastzittende spieren, stijfheid
 • Carpaal tunnel syndroom
 • Zwangerschapswens
 • Stress & spanning
 • Vermoeidheid
 • Long COVID klachten
 • Slaapproblemen
 • Hooikoorts
 • Verminderde weerstand
 • Neuropathie
 • Darmproblemen
 • Herstel na operatie

Staat jouw klacht er niet tussen of wil je overleggen? Neem gerust contact met mij op om te kijken of ik iets voor je kan betekenen. 

Afspraak maken

Wil je meer invloed op jouw gezondheid? Of ben je benieuwd of ik de juiste aanpak kan bieden voor jouw specifieke klacht?  Neem dan vrijblijvend contact met mij.