Over Maaike

Over Maaike

Mijn naam is Maaike Brouwer – van Hattem. Het is mijn missie om mensen meer invloed op hun gezondheid te laten krijgen. Iedere keer geeft het mij enorm veel voldoening wanneer klachten afnemen en zichtbaar wordt wat voor een verschil dat kan betekenen. 

Praktijkondersteuner

Van 2019 tot en met 2021 heb ik als praktijkondersteuner samengewerkt met Erick van de Louw bij praktijk Erick. Deze praktijk is gespecialiseerd in oncologie en pijn, waardoor ik weet wat de impact van gezondheidsklachten kunnen zijn. Wekelijks nam ik metingen af met de Acugraph en sprak ik tientallen mensen over hun ervaringen en het effect van de behandelingen. Het verbaasde mij iedere keer weer welk verschil de behandelingen maakten. Deze positieve ervaringen van klanten stimuleerden mij om ook zelf de opleiding tot acupuncturist te volgen, zodat ik zelf mensen kan helpen in mijn missie: meer invloed op je eigen gezondheid!

Onderwijs

Voordat ik in de praktijk kwam werken, heb ik 15 jaar als leerkracht en gedragsspecialist in het onderwijs gewerkt. Ik vond het interessant om te onderzoeken hoe mensen beter met elkaar konden samenwerken en meer invloed konden uitoefenen. Deze ontwikkeling bleef niet alleen op het gebied van gedrag, maar breidde zich gaandeweg steeds meer uit richting gezondheid en leefstijl. Ook nu wilde ik leren welke invloed wij zelf kunnen hebben op onze gezondheid. Hierdoor besloot ik mij te verdiepen in de Chinese geneeskunde met zijn holistische kijk op ziektes en preventie.

pasfoto Maaike

Acupunctuur & guasha

Bij de Shenzhou Open University in Amsterdam heb ik de driejarige opleiding tot acupuncturist gevolgd. Daar ben ik cum laude afgestudeerd. In dezelfde periode heb ik ook de opleiding tot Santai Guasha therapeut gevolgd bij Guasha opleidingen Santai in Helmond. Beide behandelvormen kunnen elkaar enorm versterken met als gezamenlijk doel om (pijn) klachten te verminderen.

Wat mensen zeggen over mij

Ik voel me rustig en ontspannen hier bij je. De eerste keer was ik wel zenuwachtig, omdat er allemaal naalden in me gestoken gingen worden. Dat vond ik wel spannend, maar je stelde me goed op mijn gemak.

Lotte, juli 2021

Ik heb een heel goed gevoel bij jou. Je bent een heel prettig persoon. Dat vond ik al vanaf het moment dat ik hier voor het eerst binnen kwam. Ik voelde me gelijk welkom en heel vertrouwd. Je legt alles heel goed uit en je bent heel rustig.


Ella, juni 2021

Je bent een deskundig behandelaar en  een prettig mens. Je vertelt wat je gaat doen en je doet alles in overleg. Je bent niet de behandelaar die zegt: “ik weet wat goed voor je is”, maar je bent de deskundige die op een gegeven moment zegt: “we gaan dat doen, want daar hopen we dit mee te bereiken” en dat vind ik een heel moderne en fijne manier van bij een therapeut komen. 

Willem, november 2021